Blog, Crochet

Heel veel knuffels haken met deze dubbeldikke Dendennis

Heel veel knuffels haken met deze Dubbeldikke Dendennis

Mijn nieuwe boek Heel veel knuffels haken met deze dubbeldikke Dendennis is klaar en gaat eind augustus naar de drukkerij! Vanaf eind oktober is het boek beschikbaar en nu al bij diverse on- en offline winkels te reserveren. In dit blog kan je alvast wat meer informatie vinden over mijn laatste boek. Het boek zal sowieso beschikbaar zijn op de KreaDoe.

© 2018 Dendennis en Uitgeverij Luitingh-Sijthoff B.V., Amsterdam. Patronen, fotografie knuffels en grafische vormgeving: Dendennis. ISBN 978-90-245-8248-8

Dubbeldikke Dendennis feitjes

 • 144 pagina’s
 • 40 patronen
 • 6 verschillende categorieën
 • 23 nieuwe patronen 
 • 17 bestaande patronen (waaronder Dendennis)
 • 15 van de 17 bestaande patronen zijn aangepast
 • 8 eenhoorns (inclusief de onesie van Dendennis en het outfit van Fief)
 • 9 baby versies van diverse amigurumi ontwerpen
 • 11 verschillende garen soorten 
 • 67 veiligheidsoogjes
 • 2 kilo vulling

In dit dubbeldikke Dendennis boek zal je meerdere bekende karakters tegen komen. Dit komt mede doordat mijn vorige uitgeverij gestopt is met herdrukken van al mijn oude boeken. Daarom zijn veel van mijn patronen niet meer beschikbaar. En juist in mijn 3e boek Dendennis viert feest zitten zoveel leuke, vrolijke karakters. Zoals: Pakezel (mijn favoriet), Feestvarken, Ouwe Taart, Partypooper en ng veel meer. Juist met deze vrolijke karakters wil ik nog zoveel meer avonturen gaan beleven. Ze zijn begin 2018 allemaal als stans mallen uitgekomen, zodat je er leuke vrolijke kaarten mee kan maken. Ze zijn ook al lange tijd als borduurpatroon beschikbaar en ik ben druk bezig om kleurplaten te maken. 

De Feestbeesten

Dendennis amigurumi feestbeesten

Om deze reden heb ik besloten de feestbeesten weer terug in mijn nieuwe boek te stoppen, zodat de haakpatronen gewoon beschikbaar blijven. Vele feestbeesten zijn wel herschreven en verbeterd. Na zoveel jaar haken kom je er namelijk achter dat bepaalde patronen echt makkelijker kunnen. Wat ik zelf echt steeds fijner vind is het hoofd en het lichaam gelijk doorhaken en niet twee losse onderdelen die je daarna weer vast moet naaien. Dat scheelt een hoop tijd en het hoofdje blijft steviger op het lijfje zitten. Pakezel en Feestvarken zijn ook los in het Engels verkrijgbaar.

Conehead Family

Dendennis amigurumi Conehead family

Naast de feestbeesten in dit dubbeldikke Dendennis boek wilde ik ook al een tijdje mijn oude losse Conehead patronen in een boek hebben. Deze patronen waren alleen online beschikbaar en waren al uit het tijdperk dat ik nog geen boeken maakte. Drie van deze patronen; Bill the Black Rooster, Puff het draakje en Melvin Mier de Avonturier heb ik ook weer herzien en verbeterd. En als bonus heb ik daar ook Elmer Eenhoorn bij gemaakt. En om ze allemaal nog liever en schattiger te maken heb ik er ook baby versies bij gemaakt. Te lief!!

Too Hip to be square animals

Dendennis amigurumi Too Hip To Be Square Animals

De Too Hip to be Square Animals was een idee van mij die ik eigenlijk al in mijn Kawaii Haken boek wilde plaatsen, aangezien dat een vierkant boek is. Het oorspronkelijke idee voor Kawaii Haken was om een boekcover te maken als knuffel, een vierkante knuffel. Helaas werd dat idee afgekeurd bij de uitgeverij, dus was het idee om vierkante knuffels te maken ook gelijk verdwenen. Enkele maanden geleden kwam ik de schetsen weer tegen en besloot ik ze nu wel in dit boek te stoppen. Nu zijn er vier verschillende dierenhoofden beschikbaar, de grote versies zijn tussen de 20 en 25 cm, groot genoeg om je hoofd er op te laten rusten, en dat ze eventueel als kleine kussens gebruikt kunnen worden. De kleintjes zijn ideaal voor kinderen om mee te stoeien. In de aankomende maanden komt er ook een extra toevoeging op mijn website bij, zodat er ook een lichaam bij gehaakt kan worden, en misschien wel extra varianten.

Tiny Best Friends

Deze Tiny Best Friends waren al geïntroduceerd in mijn vorige boek Schattige en leuke knuffels haken met Dendennis daar stonden de eerste 6 Tiny Best Friends in. In dat boek had ik 6 dieren ontworpen in een jongens en meisjes variant, en ook bijpassende kleding. Nu in dit dubbeldikke Dendennis boek heb ik 6 nieuwe Tiny Best Friends diertjes extra ontworpen, zodat de volledige familie nog groter wordt. Te leuk om mee te variëren.

DiversiGurumi

Naast al deze bovenstaande ontwerpen had ik nog een aantal losse ideeën voor dieren, een aantal patronen uit mijn 2e boek CombiGurumi, die ook niet meer beschikbaar is, en mijn allereerste ontwerpje “Kiesje” ooit die nog niet eerder in een boek beschikbaar was. Al deze losse diertjes vallen nu onder de naam Diversigurumi.

De Dendennis Familie

Dendennis amigurumi family

Uiteraard hoort in een Dendennis haakboek ook het patroon van Dendennis. Deze keer met een Eenhoorn Onesie outfit en samen met een heel goed vriendinnetje van hem, Fief. Eindelijk heeft Dendennis een meisje ontmoet die net zo gek is als hijzelf. Ook zij heeft een leuk eenhoorn outfit aan. Samen met de baby versie van Dendennis gaan ze hopelijk vele avonturen beleven.

 

19 thoughts on “Heel veel knuffels haken met deze dubbeldikke Dendennis

 1. Wil Nugter says:

  Zo gaaf allemaal
  Respect voor alles wat je maakt.
  Ben een groot fan van je.
  Je boek kom ik persoonlijk bij je halen op dr kreadoe. ????

  1. Dendennis says:

   Gezellig!!

 2. Ingrid van Kaam says:

  O wauw, dat is een boek dat echt wil hebben hoor.
  Ik heb al wel andere boekjes en zal dus dingen dubbel hebben maar dat mag de pret niet drukken.
  Misschien maak ik een ander blij met de andere boekjes 😀

  1. Dendennis says:

   De patronen die je eventueel dubbel zou hebben zijn wel allemaal verbeterd en in veel gevallen simpeler gemaakt. De andere boekjes weggeven zou ook zonde zijn hoor. 😉 Dat worden collector items. Hahahaha

 3. mgavin says:

  Dendennis, thanks so much for the post.Really thank you! Keep writing.

 4. Linda says:

  Wat super dat je de oudere patronen op de manier weer toegankelijk maakt! Komen de andere die ook verdwenen zijn ook nog terug?

  1. Dendennis says:

   Ik weet niet of die in hoek vorm terug komen. Dat hangt een beetje af van hoe dit boek gaat aanslaan.
   En anders komen ze zeker weten als losse patronen beschikbaar.

   1. Rosalinde says:

    Dag Dendennis, kan ik het patroon van je gehaakte gewone ezeltje ook nog ergens terugvinden?

    En voor Engeland heb je ooit een fantastische kikker en eendje gemaakt. Komen die ook in NL beschikbaar?

    Tot nu toe al je boeken, dus deze hopelijk straks ook 😀

    1. Dendennis says:

     Helaas komen die Engelse patronen niet in het Nederlands, die zijn gekoppeld aan de garen van stylecraft. Die zijn niet makkelijk verkrijgbaar in Nederland.
     Het gewone ezeltje wordt in de aankomende maanden ook herzien en online gezet.

 5. A. J. Hogerwerf says:

  Ik kon niet slapen en ben daarom maar achter de computer gekropen, daar zag ik op facebook dat je een nieuw blog hebt geschreven. Ik had je nieuwe boek al voor bij zien komen maar nog niet de inhoud gezien. Wat een leuke nieuwe patronen heb je weer ontworpen. Heb ook al je boeken op combigurumi na maar die koop ik nu niet want ik zie dat die knuffels in het nieuwe boek staan. Mijn man en ik gaan over een week of 2 voor langere tijd zeilen naar warmere oorden en je boeken zitten al in een doos want die gaan allemaal mee. Het patroon van space monkey heb ik nu ook in mijn bezit en die ga ik ook zeker haken. Het materiaal moet ik nog aanschaffen, maar dat komt wel goed. Het nieuwe boek zal ik reserveren en naar mijn dochter laten zenden, zij kan het dat meenemen als ze op vakantie komt in oktober. Ik wens je een hele fijne en succesvolle Kreadoe beurs, en ik blijf je volgen. Groetjes Jolanda Hogerwerf

 6. gerda says:

  wat ziet het er supergaaf uit!!! die ga ik zeker bestellen!

  1. Dendennis says:

   Dankjewel!! Jippie!

 7. joanetta van keeken says:

  Wat lijkt dit me een waanzinnig leuk boek, heb het al heel lang gereserveerd staan bij Bol.com.
  Dus ben erg benieuwd.

  Ik heb gelukkig al je haakboekjes tot nu toe, ga er ook geen 1 wegdoen omdat ik dan dubbele patronen heb, zou zonde zijn vooral omdat ze niet meer herdrukt worden.

  Groet van een groot fan van jou patronen

 8. joanetta van keeken says:

  Wat lijkt mij dat een waanzinnig mooi boek, heb het al gereserveerd bij Bol.com. Ik heb tot nu toe al je boeken dus deze hoort er ook bij.

  Groot fan van jou patronen

 9. Bernadet says:

  Ohhh…gaaf zeg ????????????
  Ik weet al wat bovenaan mijn verlanglijstje voor Sinterklaas komt ????

 10. Tine says:

  Die ga ik met zekerheid kopen….vind al je boeken zo leuk!
  Mijn vraag is alleen , wat kost het nieuwe boek eigenlijk?

  1. Dendennis says:

   Hij heeft dezelfde prijs als al mijn andere boeken. 14,99
   Dus deze keer echt twee keer zoveel projecten voor hetzelfde geld!

 11. Marjolein says:

  Oh ik kan niet wachten tot de kreadoe!!! Dan ein-de-lijk het mooie boek in mijn bezit. Kom dan ook nog wel even jou opzoeken voor een praatje 🙂

 12. jannerieke Roos says:

  Het boek is super

  Dankjewel Dendennis

Comments are closed.