Algemeen, Blog, paper

Snijmallen combineren en spelen met verschillende houdingen

Een aantal maanden terug maakte ik, dankzij Dennis, kennis met de wondere wereld van Papercraft. Zoals je in mijn vorige blogpost hebt kunnen lezen was het hele papierwereldje voor mij op dat moment nog ontzettend nieuw. De afgelopen maanden ben ik dan ook druk aan het ontdekken en experimenteren geslagen. En ik moet toch echt toegeven: I’m hooked! Op het moment heb ik twee dozen vol snijmallen, stempels, papier en andere benodigdheden en heb ik al heel wat knutseluurtjes achter de rug. Vandaag wil ik graag wat meer vertellen over de snijmallen, want ik heb inmiddels goed in de gaten hoe ontzettend leuk ze nu eigenlijk zijn…

Alle mallen verzamelen.

Op het moment dat ik door begon te krijgen hoe leuk het is om te Papercraften, ben ik eens goed om me heen gaan kijken naar wat er zoal verkrijgbaar is aan leuke snijmallen. In de webshop van Cloud9 Crafts bestelde ik een aantal keimooie malletjes en van mensen om mij heen kreeg ik snijmallen cadeau. En voor ik het wist had ik een heel mooie beginnersverzameling in huis. Schattige diertjes, wolken, gras, allerlei voorwerpen en fijne tekstjes: mijn verzameling werd snel groter en groter. En nog steeds heb ik een aantal malletjes op mijn verlanglijstje staan. Ik blíjf gewoon toffe nieuwe snijmallen ontdekken.

Je kunt je snijmallen op veel verschillende manieren gebruiken.

Combineren, positioneren.

De afgelopen tijd ben ik dus druk bezig geweest om mijn mallenverzameling uit te breiden. Maar dat niet alleen: ik heb ook eens goed gekeken naar de mallen die ik heb liggen, en kwam al snel tot de ontdekking dat je je malletjes op verschillende manieren kunt inzetten. Zo kun je de verschillende losse onderdelen met een beetje creativiteit prima met elkaar combineren. En dat niet alleen: je kunt een groot deel van je malletjes op verschillende manieren gebruiken, waardoor je figuurtjes steeds anders zullen zijn. Zo ontdekte ik al heel snel dat de figuurtjes van Dennis in allerlei posities kunnen worden geplaatst. En dat niet alleen: door de losse onderdelen anders te plaatsen kun je heel leuke nieuwe figuurtjes maken.

Beterschap, Felicia!

Ik nam de proef op de som en ging met een aantal snijmalletjes van Dennis aan de slag. Omdat ik een zwak voor dieren heb koos ik eerst een paar figuurtjes uit de ‘Little Woodland Adventures’ reeks. In mijn vorige blogpost liet ik al zien dat ik Heather Hedgehog een tweelingbroertje heb gegeven. Dit keer besloot ik Felicia Fox tot leven te gaan toveren. Tijdens het stansen bedacht ik me dat Felicia een beetje sip is, omdat ze zich bezeerd heeft. En dus maakte ik een vosje wat beteuterd op de grond zit. En dat niet alleen: ik maakte een tweede vosje. Het tweede vosje kreeg in mijn hoofd de naam Freya en is het vriendinnetje van Felicia. Ze is er om Felicia te troosten. Et voilà, nu heb ik met één stansje twee verschillende vosjes gemaakt, die samen perfect op een beterschapskaartje kunnen worden geplaatst!

Baby Bottle

Na het experiment met de vosjes besluit ik een tweede experimentje te doen. Dit keer wil ik nog een klein stapje verder gaan: ik ga eens kijken of ik onderdelen van verschillende snijmallensets kan combineren. Dit keer kies ik voor een setje uit de Baby-reeks: ik kies voor de Baby Bottle & Rattle. In het setje vind je snijmallen waarmee je een babyflesje of een rammelaar kunt maken. Schattig! Ik kies enkele onderdelen van de rammelaar en besluit deze te combineren met het flesje. Eens zien of dat het lukt…. In korte tijd heb ik een snoezig gepimpt babyflesje in handen. Helemaal top! Dit babyflesje bewaar ik mooi voor de zwangere meiden in mijn vriendinnenclub.

Heel veel mogelijkheden.

Inmiddels heb ik dus ontdekt dat ik echt heel erg veel mogelijkheden heb met mijn snijmallen. Je kunt ledematen, gezichtjes of oortjes uit het ene setje prima combineren met het lijfje uit het andere setje. Op die manier creëer je heel gemakkelijk zelf nieuwe diertjes of voorwerpen. En door de ledematen in een andere positie te plaatsen kun je met één diertje heel veel verschillende kanten op. Blije diertjes voor vrolijke kaartjes, droevige diertjes voor beterschapskaartjes en dansende diertjes voor kaarten met een feestelijk thema: you name it.

De komende tijd ga ik vrolijk verder met experimenteren en het bedenken van leuke nieuwe combinaties en posities. Mocht jij de snijmallen van DenDennis in huis hebben, dan ben ik erg benieuwd naar jouw ontdekkingen: welke van de onderdelen heb jij gecombineerd tot een nieuw figuurtje? Je kunt je reactie hieronder in een comment achterlaten. Alvast héél erg bedankt voor je tips!