Algemeen, Blog, paper

Papercraft met Dendennis producten

Hej,
Mijn naam is Sandy en ik ga op ontdekkingstocht in de wondere wereld van papercraft. Ik ben 36 jaar oud en woon samen met mijn zoontje van 9 en onze katten in het keigezellige Noord-Brabant. Ik beheer een online community, Passion 2 Create. Een interactief forum voor alle soorten hobby’s: van haken en breien tot moestuinieren en van zeepjes maken tot, jawel: papercraft! Dankzij Passion 2 Create heb ik de afgelopen jaren heel wat leuke nieuwe hobby’s ontdekt. Papercraft was voor mij nog een heel onbekend terrein. Totdat ik op social media in gesprek raakte met Dennis. Hij vertelde mij hier meer over en vroeg mij of ik kennis wilde maken met de wereld van papercraft. Natuurlijk, geen probleem! Aangezien ik zelf hé-le-maal niets aan papercraft materialen in huis had, heb ik een doos met daarin een basisvoorraad artikelen toegestuurd gekregen, en dat was het begin van mijn creatieve ontdekkingstocht….

Sandy Hasselt van Passion2create start met kaarten maken.

Eerste kennismaking

En zo geschiedde. Korte tijd later ontving ik een pakket met daarin alle artikelen uit de DenDennis papercraft collectie. Ik opende het pakket en kreeg meteen onwijs veel zin om alles open te gaan maken. Maar: ik had geen flauw idee wat ik met al die leuke, schattige metalen figuurtjes moest doen. Ik had een doos vol met superschattige Abracadabra voor me. En dus besloot ik om eerst eens wat extra uitleg op te gaan vragen bij Dennis zelf. Ik kreeg uitgebreide uitleg over de materialen, de diecuts en wat je er nou eigenlijk precies mee kunt maken. Termen als ‘diecut’, ‘clear stamps’ en ’embossing’: echt alles was nieuw voor mij en ik was blij met de uitleg die ik kreeg. Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open.

Dendennis producten

Op ontdekkingstocht

Op het moment dat ik begon te beseffen wat papercraften is, en wat je er allemaal mee kunt maken, begon ik haast te stuiteren van enthousiasme. Papercraft is zo ontzettend leuk! De eerste dagen liep mijn hoofd over van de ideetjes: verjaardagskaarten, geboortekaartjes en ‘zomaar’ kaartjes, ik zag het al helemaal voor me en wilde het liefst alles in één keer maken. En dus besloot ik online informatie op te gaan zoeken. Op YouTube vond ik filmpjes, op Pinterest deed ik inspiratie op

Inspiratie

Ik kreeg de tip om lid te worden van de Cloud9 Crafters Facebook groep. Dit is een Facebookgroep die bij de webshop van Cloud9 Crafts hoort. Een ontzettend leuke webshop (Hi, Yuki!) met alles op het gebied van papercraft. Ik heb bijna de hele collectie bestudeerd om een indruk te krijgen van wat er zoal verkrijgbaar is en wat je met alle materialen kunt doen. Op de gezellige Facebookgroep delen mensen hun mooie werkjes en mag ik al mijn beginnersvragen stellen. En zo gebeurt het dat ik in een paar weken tijd een heleboel te weten kom over papercraften. Ben je net als ik een ontzettende rookie? Of ben je gewoon geïnteresseerd? Dan wil ik je met liefde adviseren om gewoon eens op het wereldwijde web te gaan snuffelen.

Op YouTube zijn ontzettend leerzame filmpjes te vinden. Je ziet niet alleen hoe een kaart gemaakt wordt, maar ook gelijk welke materialen je er bij kunt gebruiken. En, de filmpjes zijn gewoon erg leuk om te zien. Het heeft iets kalmerends, ontspannends om te zien hoe zo’n mooie kaart stap voor stap tot leven komt.

Tot slot ben ik op mijn forum een soort van dagboek bij gaan houden: Sandy’s Creatieve Ontdekkingstocht. Op die manier laat ik mijn forumleden niet alleen zien wat ik zoal maak, maar ook hoe mijn beginnerservaringen zijn. Zo kunnen mensen die, net als ik, ontdekkende zijn, zien hoe mijn ontdekkingstocht verloopt. Hoe bevalt het papercraften, en zijn er ook struikelblokken binnen deze hobby?

uitproberen mini trouvaille

Struikelblokken

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ja, er zijn wel degelijk een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste: papercraften is super verslavend. Zodra je je een beetje verdiept in wat er zoal verkrijgbaar is, zul je ontdekken dat er HEEL VEEL TOFS verkrijgbaar is. Er zijn voor mijn gevoel een halfmiljoenmiljard verschillende soorten diecuts, stempels, inkten en andere tools verkrijgbaar. Daar komt met regelmaat een nieuwe collectie bij. En eerlijk is eerlijk, alles is zó ontzettend leuk! En schattig! Ik heb momenteel al mijn spulletjes nog in één doos zitten. Maar ik ben al aan het bedenken hoe ik mijn zolder a.k.a rommelhok zo snel mogelijk om kan gaan bouwen tot craftkamer met eigen werkruimte. Met de hobby’s die ik al heb, en het papercraften er bovenop vind ik dat het nu toch echt de hoogste tijd wordt voor een eigen hobbykamer.

Ruimte

En dat brengt mij meteen bij het tweede struikelblok: ruimte. Hou er rekening mee dat, zodra je gaat craften, je tafel of werkruimte binnen no-time helemaal vol rommel ligt. Ik noem dat liefkozend een tafel vol inspiratie ;-). Gelukkig ben ik vrij georganiseerd en heb ik al mijn inspiratie snel opgeruimd maar aan een kleine eettafel van net een meter lang werken is niet ideaal. Doe jezelf een plezier en zorg voor een fijne, ruime werkplek.

Prijzig

Het derde struikelblok sluit eigenlijk een beetje aan op het eerste struikelblok: papercraften is verslavend maar het is ook best een prijzige hobby. Tenminste, als je alles koopt wat je graag wil hebben. En tja, er is dus echt HEEL VEEL TOFS verkrijgbaar, dus regel jezelf een goedgevulde portemonnee. Zelf heb ik momenteel geen werk dus ik ben heel selectief in welke items ik aan mijn verzameling wil toevoegen. Ik heb voor mezelf een wishlist gemaakt en spaar gewoon beetje voor beetje mijn hele wishlist bij elkaar. Werkt uitstekend!

Mijn eerste werkjes

In de afgelopen periode ben ik uiteraard flink aan het experimenteren geweest. Ik wist al vrij snel wat ik als eerste wilde gaan maken: een verjaardagskaart. Met het aantal vrienden, vriendinnen, familie en alle kids in mijn persoonlijke kring zijn de verjaardagskaarten hier niet aan te slepen. En ik wist ook al meteen met welk figuurtje ik een kaartje wilde gaan maken.

Gefeliciteerd

Het Feestvarken uit de Paper Party reeks van DenDennis. Dat schattige varkentje keek mij vanaf het eerste begin al zó verleidelijk aan, die moest het dus worden. Ik heb mijn eerste kaart in twee ‘knutsel rondes’ gemaakt en het is me allemaal heel erg meegevallen. Ik had van tevoren verwacht dat het heel pittig zou gaan worden. Vooral met de kleine onderdeeltjes, maar ik had de kaart eigenlijk binnen no-time klaar. Kopje thee er bij en….gaan met die banaan…!

Dendennis Display gefeliciteerd kaart

Na het verjaardagskaartje wilde ik iets met Heather Hedgehog uit de Paper Little Woodland Adventure-reeks gaan doen. Ik was nog aan het bedenken wat ik met Heather (en haar broertje, die heb ik er zelf bij bedacht) wilde gaan doen toen er op mijn forum een oproepje kwam voor een Thee Tag. Dat houdt in dat je een andere forumgebruiker een paar zakjes thee gaat opsturen. Dit doe je dan samen met een leuk kaartje er bij. Normaal gesproken pakte ik een ansichtkaartje voor mijn Thee Tags en andere postactiviteiten. Maar ik besloot nu spontaan om dan zelf eens een kaartje te gaan maken. Voor de Thee Tag koos ik Olga Owl, omdat de ontvangster van de Thee Tag gek is op vogels. Drie dagen later kreeg ik bericht: de ontvangster had haar Thee met bijbehorend kaartje gekregen en was er heel erg blij mee. Yay!

Party

En Heather? Zij en haar broertje kregen uiteindelijk een plekje op een feestelijk kaartje.

Dendennis Feestkaart met egeltjes!

De komende periode wil ik me wat meer gaan inlezen over alle materialen die je kunt gebruiken bij het maken van kaarten. Zo heb ik onder andere een paar doosjes Distress Oxide klaarliggen waar ik eens fijn mee wil gaan experimenteren. En ik wil gaan kijken hoe je een kaart met een slider kunt maken. Dat houdt in dat je onderdelen op de kaart hebt die van punt A naar punt B kunnen bewegen. Een voorbeeld van wat ik bedoel kun je op YouTube bekijken. En ik wil wat meer gaan oefenen met het stempelen. Ik heb voorlopig nog genoeg te ontdekken en moet toegeven: ik heb er onwijs veel zin in!

Sandy Hasselt van Passion2Create druk bezig met kaarten maken.

Related Posts

22 thoughts on “Papercraft met Dendennis producten

 1. Bert says:

  Ziet er super mooi uit. Dat doe je goed, Sandy.

  1. Sandy Leone says:

   Dank je Bert!

 2. Leontine says:

  Super leuk om te zien en te lezen hoe je aan deze verslavende hobby bent begonnen!

 3. nicole dekkers says:

  Zo herkenbaar
  En dan vooral hoe verslavend de hobby dan zijn
  Veel knutselplezier voor in de toekomst

  1. Dwainie says:

   Leuk om je verhaal te lezen, ben zelf nog heel nieuw met heel de papercraft hobby.
   Zelf koop ik ook beetje bij beetje nieuwe dingen ????, maar de verleiding is soms heel groot.
   Welkom bij deze leuke hobby en ik wens je nog veel plezier bij het creëren van nieuwe diingen.

 4. Linda Raaijmakers says:

  Ik vind het een ontzettend leuk kaartje waar ik erg vrolijk van word ????

 5. manon says:

  Wat leuk om te lezen en je kaarten zien er erg mooi uit. Zelf ben ik inmiddels ook verslaafd aan papercraft. Elke week maak ik wel iets.

 6. Miranda says:

  Ooooh pas op! Je begint met het een en al snel volgt het ander. Hahaha. Er komt te vaak iets uit en door alle voorbeelden van dt leden krijg ik vaak alleen maar meer heb zucht.. Ben nu wel kieskeuriger. Niet alles kopen.
  Mee doen met het nieuwste wil gewoon niet zonder loterij. Haha Veel plezier. Groeten miranda

 7. Daphne says:

  Wel herkenbaar om te lezen! Het mooiste is inderdaad dat de kaart langzaam tot leven komt! Ook het prijzige is helaas herkenbaar.

  Veel knutselplezier gewenst! En dat je nog maar veel mooie creaties mag maken

 8. antoinette says:

  Welkom bij de club….
  Ik hou van knutselen met papier…
  Heb trouwens ook alle nou ja bijna alle mallen van Dennis.
  Net als al zijn haak boekjes .
  Hoe bedoelde verslaafd ????????

  1. Sandy Leone says:

   Haha heel herkenbaar ja! Ben ook vrij recent gaan leren haken…oeps nieuwe hobby er bij 😉

 9. Miranda says:

  Wat leuk om te lezen hoe je langzaam verslaafd raakt aan deze leuke hobby.
  Hihi ik redt het allang niet meer met een doos.
  Ik groei inmiddels bijna uit mijn hobbykamer.
  Heel veel plezier met het ontdekken van al het leuks.
  Suc6
  Groetjes Miranda

 10. Viviënne Swager says:

  Ik ben ook nog niet zo lang bezig en inderdaad de wensenlijst is geweldig lang. Maar er is ook zoveel leuks te vinden. Wat tof dat jij je eerste creaties hebt mogen plaatsen. Ik wens jou veel knutselplezier en blijf je ideetjes delen er inspiratie!! Dan vind je vast ook ergens ooit er een van mij misschien….

 11. laura says:

  Wat leuk dat je ook bent gaan craften! Welkom!
  Wateren mooi verwenpakket heb je gekregen. Dat is geen pakketje maar echt een flink pakket!
  Benieuwd wat je nog meer gaat ontdekken.zelf vind ik de stansen van jocelijne ook heel tof.

  1. Sandy Leone says:

   Ja die van Jocelijne staan hier inmiddels ook op de verlanglijst, hihi <3

 12. Leonie says:

  Nou, je hebt een leuke start kunnen maken met die gevulde doos met materialen van Dennis. Het is echt verslavend, maar zo’n leuke hobby. En cloud9 is echt een super webwinkel. Yuki maakt er altijd een feestje van. Veel plezier nog met je nieuwe hobby. Je hebt al mooie dingen gemaakt.

 13. Wat grappig om te lezen dat je meerdere hobbies hebt verkent / aan het verkennen bent. Zo gaat het bij mij ook altijd! Ik heb jarenlang Amigurumi gedaan, totdat bleek dat het lichamelijk gewoon niet goed voor mij was. Toen ben ik na een paar jaar uitgekomen op kaarten maken en dat is nu helemaal mijn ding!

 14. Mariska says:

  Hi, leuk om te zien hoe je begonnen bent met kaarten maken.
  Ik knutsel al behoorlijk lang, het is begonnen in de hobbykamer van mijn oma en in de loop der jaren heb ik ook zelf veel spullen verzameld. Pas deze week ben ik op de website van Cloud9 beland en heb ik vandaag mijn eerste bestelling gedaan, maar ze hebben daar zoveel leuks!!! Het zal vast niet mijn laatste bestelling zijn!
  Ik doe zelf ook veel met stempelen, ben erg benieuwd naar de creaties die je daarmee zou maken.

 15. Bep Zweers says:

  Wie wil er nou niet werken met de spulletjes van Dendennis? Lucky you, haha
  Ik heb ook een aantal mallen in mijn bezit, en ga je dus volgen om te kijken wat jij er mee gaat maken.
  Inspiratie is altijd welkom.
  De voorbeelden die je laat zien zijn heel erg leuk.
  Ben benieuwd wat er volgt.
  Veel succes en ik hou je in de gaten.

 16. Ismay says:

  Hallo, Ik ben net begonnen met kaarten maken maar ik ben alleen aan het borduren op kaarten en 3d, maar ik heb een snijmachine. Kan je deze snijmallen ook in hobbywinkel kopen? Ik ga je volgen voor inspiratie. Ben wel geinteresseerd in Papercraft

  1. Dendennis says:

   Hoi hoi… de snijmallen zijn zeker te koop. Je kan altijd even googelen op Dendennis snijmallen. Of zoeken op websites zoals Cloud9crafts, Noor&Zo, Every lil’ thing etc.

 17. Artbydove says:

  Oh wat leuk om te lezen! Je gaat nog zoveel ontdekken! Veel plezier!!

Comments are closed.